Bellman skämt och historier

Bellman skämt, inspirerade av den svenska visdiktaren Carl Michael Bellman, är en typ av humor som har funnits under lång tid. I dessa skämt används karaktären "Bellman" i olika situationer för att skapa roliga och överraskande historier. Även om många skämt har en lekfull ton kan vissa vara grova och således mer passande för vuxna än för barn. Typiskt för Bellman historier är att Bellman ofta träffar på två andra utlänningar, vanligtvis en ryss och en tysk eller en norsk och en dansk. Andra typiska karaktärer i Bellman skämten är att de ofta tar upp ämnen som "kiss och bajs". På följande sida har vi samlat ihop de bästa Bellman skämten som Sverige har att erbjuda!

Bästa Bellman skämt och historier​ - ​topplista 2024

Det var en gång en rysk, tysk och Bellman som hamnade på en öde ö. Där kom det en magisk ande som erbjöd dem en önskning var. Ryssen började och sa: Jag önskar att jag kom hem. Poof, så försvann ryssen och var tillbaka hemma.

Sedan var det tyskens tur, och han sa: Jag önskar att jag kom hem. Poof, så försvann även tysken och var tillbaka hemma. Nu var Bellman ensam på ön och kände sig lite övergiven.

När det blev Bellmans tur tänkte han på sina vänner och sa: Jag önskar att mina två kompisar kom tillbaka! Poof, så stod både tysken och ryssen plötsligt där bredvid honom igen.

Dansken, tysken och Bellman skulle sova på ett hotell. De bad om att få vara på 24:e våningen, men hotellchefen varnade dem och sa: Nej, det går inte! Det spökar där uppe! Men de brydde sig inte om sådana barnsliga historier och insisterade på att stanna där ändå.

Klockan 12 på natten låg dansken och läste tidningen när han plötsligt hörde en röst säga: Kom och titta på mitt blåa öga! Dansken skrek och hade så bråttom ner för trapporna att han trillade.

Nästa dag skulle tysken sova där uppe. Precis klockan 12 på natten hörde han samma ekande röst: Kom och titta på mitt blåa öga! Tysken fick panik och lämnade rummet omedelbart!

Nu var det Bellmans tur att sova där uppe. Klockan 12 på natten, när Bellman redan låg och sov, hörde han rösten igen: Kom och titta på mitt blåa öga! Bellman svarade lugnt: Håll käften och låt mig sova! Annars får du ett till blått öga!

Bellman var på restaurang och beställde en pizza. Servitören frågade om han skulle dela pizzan i fyra eller åtta bitar.
– Ta fyra, sa Bellman. Jag tror inte jag orkar käka åtta bitar.

Det var en gång en Bellman, en ryss och en tysk. De skulle tävla om vem som kunde spotta längst. Ryssen spottade 100 meter. Tysken spottade 200 meter. Nu var det Bellmans tur att spotta, men ingen såg vart det hamnade. Plötsligt kände Bellman något blött i nacken!

Bellman var ute på promenad när han plötsligt blev väldigt bajsnödig. Han letade efter en toalett, men kunde inte hitta någon. Till slut bestämde han sig för att skita i en soptunna. Efter en stund kom polisen och gav Bellman en böteslapp och frågade:
– Vad har din pappa för yrke?
– Läkare, svarade Bellman.

– Vad är din mamma? sa polisen.
– Även hon är läkare, sa Bellman.

Då frågade polisen:
– Vad är du?
– Fortfarande bajsnödig, svarade Bellman

Det var en gång en tysk, en norsk, en pilot och Bellman ombord på ett flygplan när det plötsligt uppstod problem. Planet var på väg att störta, och det fanns bara tre fallskärmar. Då sa Bellman till piloten:
– Du kan ta min.

Piloten tackade och hoppade ut med fallskärmen. De andra blev förvånade och frågade:
Varför gav du bort fallskärmen??
– Ta det lugnt, sa Bellman, jag gav bara bort ryggsäcken.

Bellman ville se fotbollsmatchen utan att betala, så han klättrade upp i ett träd. Plötsligt tappade han taget och föll ner och slog hårt i marken. En gammal dam kom och frågade hur det gick.

Bellman svarade: 2-1 till Djurgården!

Kungen var ute och red. När han mötte Bellman släppte hästen en ljudlig brakare.

– Hästen fiser! Hästen fiser! ropade Bellman.

– Tyst! sa kungen till Bellman.

– Nej! Högt! svarade Bellman.

Bellman, en dansk och en tysk skulle tävla om vem som hade den minsta pappan

– Min pappa är så liten att han sover i byrålådan, sa dansken.

– Min pappa är så liten att han sover i en skokartong, sa tysken.

– Jag har ingen pappa, sa Bellman. Han ramlade ner från stegen och slog ihjäl sig när han plockade jordgubbar.

En dag var Bellman på väg uppför en brant backe med en skottkärra full av grus. Han svor högt för sig själv när han kämpade. Då mötte han en gammal dam som sa:

– Om du svär så där kommer du inte till himlen.
– Jag ska inte till himlen, jag ska bara uppför backen.

Fler roliga skämt!

Vi hoppas att du har gillat vår stora samling av Bellman skämt och historier! Om du har några roliga skämt som du vill dela med dig av så är du varmt välkommen att skicka dem till oss här! Om du är ute efter ännu mer humor och skratt så kan du gärna besöka våra andra skämt kategorier, som exempelvis pappa skämt och alla barnen skämt.

2000+ Jävligt roliga skämt!