Bellman skämt och historier

Bellman skämt, inspirerade av den svenska visdiktaren Carl Michael Bellman, är en typ av humor som har funnits under lång tid. I dessa skämt används karaktären "Bellman" i olika situationer för att skapa roliga och överraskande historier. Även om många skämt har en lekfull ton kan vissa vara grova och således mer passande för vuxna än för barn. Typiskt för Bellman historier är att Bellman ofta träffar på två andra utlänningar, vanligtvis en ryss och en tysk eller en norsk och en dansk. Andra typiska karaktärer i Bellman skämten är att de ofta tar upp ämnen som "kiss och bajs". På följande sida har vi samlat ihop de bästa Bellman skämten som Sverige har att erbjuda!

Bästa Bellman skämt och historier​ - ​topplista 2024

Lista med roliga Bellman skämt och historier

 • Dansken, tysken och Bellman skulle sova på ett hotell. De bad om att få vara på 24:e våningen, men hotellchefen varnade dem och sa: Nej, det går inte! Det spökar där uppe! Men de brydde sig inte om sådana barnsliga historier och insisterade på att stanna där ändå.

  Klockan 12 på natten låg dansken och läste tidningen när han plötsligt hörde en röst säga: Kom och titta på mitt blåa öga! Dansken skrek och hade så bråttom ner för trapporna att han trillade.

  Nästa dag skulle tysken sova där uppe. Precis klockan 12 på natten hörde han samma ekande röst: Kom och titta på mitt blåa öga! Tysken fick panik och lämnade rummet omedelbart!

  Nu var det Bellmans tur att sova där uppe. Klockan 12 på natten, när Bellman redan låg och sov, hörde han rösten igen: Kom och titta på mitt blåa öga! Bellman svarade lugnt: Håll käften och låt mig sova! Annars får du ett till blått öga!

 • Bellman var på restaurang och beställde en pizza. Servitören frågade om han skulle dela pizzan i fyra eller åtta bitar.
  – Ta fyra, sa Bellman. Jag tror inte jag orkar käka åtta bitar.

 • Bellman var ute på promenad när han plötsligt blev väldigt bajsnödig. Han letade efter en toalett, men kunde inte hitta någon. Till slut bestämde han sig för att skita i en soptunna. Efter en stund kom polisen och gav Bellman en böteslapp och frågade:
  – Vad har din pappa för yrke?
  – Läkare, svarade Bellman.
  – Vad är din mamma? sa polisen.
  – Även hon är läkare, sa Bellman.

  Då frågade polisen:
  – Vad är du?
  – Fortfarande bajsnödig, svarade Bellman.

 • Det var en gång en tysk, en norsk, en pilot och Bellman ombord på ett flygplan när det plötsligt uppstod problem. Planet var på väg att störta, och det fanns bara tre fallskärmar. Då sa Bellman till piloten:
  – Du kan ta min.

  Piloten tackade och hoppade ut med fallskärmen. De andra blev förvånade och frågade:
  – Varför gav du bort fallskärmen??
  – Ta det lugnt, sa Bellman, jag gav bara bort ryggsäcken.

 • Bellman, en dansk och en tysk skulle tävla om vem som hade den minsta pappan:
  – Min pappa är så liten att han sover i byrålådan, sa dansken.
  – Min pappa är så liten att han sover i en skokartong, sa tysken.
  – Jag har ingen pappa, sa Bellman. Han ramlade ner från stegen och slog ihjäl sig när han plockade jordgubbar.

 • En dag var Bellman på väg uppför en brant backe med en skottkärra full av grus. Han svor högt för sig själv när han kämpade. Då mötte han en gammal dam som sa:
  – Om du svär så där kommer du inte till himlen.
  – Jag ska inte till himlen, jag ska bara uppför backen.

 • Dansken, tysken och Bellman stod och skröt om vem som kunde sparka en fotboll högst. Dansken sa:
  – Jag har sparkat en boll över ett tvåvåningshus.
  Då frågade de andra:
  – Vad fick du av det?
  – En bronsmedalj, svarade dansken.

  Tysken sa:
  – Jag sparkade en boll över ett fyravåningshus
  Då frågade de andra:
  – Vad fick du av det?
  – Jag fick en silvermedalj, sa tysken.

  Bellman sa:
  – Jag sparkade en tegelsten över en skyskrapa.
  Då frågade de andra:
  – Vad fick du av det?
  – Ont i foten, svarade Bellman.

 • Det var en gång en Bellman som satt i ett flygplan. Plötsligt behövde Bellman gå på toaletten. Bellman tyckte kön var för lång så han frågade flygvärdinnan om han kunde sitta och skita på vingen istället. Flygvärdinnan svarade: ”Ja, det går nog bra”. Bellman satte sig på vingen och bajsade där. Nere på marken fanns det en präst som ropade: ”Allt gott kommer från himlen”. Och just då fick han en oförväntad överraskning, när Bellmans bajskorv landade rakt på prästens ansikte! ”Tja ... allt gott kommer nog inte från himlen ändå!” skrek prästen.
 • – Har du hört den om när Bellman smög på vinden?
  – Nej.
  – Inte jag heller, han smög så tyst och försiktigt att ingen märkte det.

 • Vad sa Bellman när han blev skjuten i pannan?
  – Det var nära ögat!

 • Det var en gång Bellman, en dansk och en finne som tävlade om vem som kunde stanna längst i ett grishus. Dansken gick in först och kom ut efter 1 minut och skrek:
  – Grisen fes, grisen fes!

  Därefter var det finnens tur. Efter 3 minuter kom finnen ut och sa:
  – Grisen fes, grisen fes!

  Nu var det Bellmans tur, han gick in och efter fem minuter kom ut grisen ut och skrek:
  – Bellman fes, Bellman fes!

 • Bellman, tysken och ryssen skulle tävla om en vacker dam. De utmanades att hoppa ner från det höga berget, och den som överlevde skulle få gifta sig med damen.

  Tysken hoppade först, men det gick illa och han dog.

  Sedan hoppade ryssen, men även han lyckades inte överleva.

  När det var Bellmans tur, tittade han på damen och sa med ett leende:
  – Damerna först.

 • En dag när Bellman vaknade hade han jätteont i magen, så han bestämde sig för att gå till apoteket. Väl där frågade han expediten:
  – Vilken medicin är bra om man har ont i magen?
  Då sa expediten:
  – Denna är bra, ta en om dagen!
  "Okej," sa Bellman och gick iväg. Men Bellman missförstod expeditens instruktioner och trodde att han skulle ta ett paket om dagen. Så han tog hela paketet på vägen hem.

  När han hade kommit halvvägs hem så frågade en man honom:
  – Vet du var jag kan hitta apoteket?
  Bellman svarade:
  – Ja, följ bara den bruna sträckan.

 • Det var en gång en dansk, en norrman och Bellman som skulle tävla om vem som kunde simma till andra sidan snabbast. Dansken började, men efter 10 meter orkade han inte mer och drunknade. Nu var det norrmannens tur, och han simmade 20 meter innan han också drunknade.

  Till sist var det Bellmans tur. Han simmade 50 meter och då var det bara 10 meter kvar till andra sidan. Då sa han:
  – Jag orkar inte mer, jag simmar tillbaka.
 • Det var en gång en finne, en dansk och Bellman. De skulle vara med i ett projekt som innebar att de skulle flyga upp till månen och stanna där i ett år. Var och en av dem fick ta med sig en sak från jorden, inget annat.

  Finnen tog med sig sin fru.
  Dansken tog med sig öl.
  Bellman tog med sig cigaretter.

  Efter ett år kom de tillbaka till jorden. Finnen hade fått ett barn. Dansken var full. Bellman kom ut och sa:
  – Är det någon som har tändare?

 • Det var en gång en Bellman som hoppade på ett brunnslock medan han sa "22 22 22". Då kom en polis fram och frågade vad han höll på med.

  Bellman förklarade att han bara hoppade på brunnslocket och sa "22 22 22", för det var roligt. Polisen blev nyfiken och ville testa själv. När polisen hoppade på lockets kant åkte det av, och polisen ramlade ner i brunnen.

  Bellman lade snabbt tillbaka brunnslocket på plats och sedan hoppade han på det igen. Men denna gång, istället för att säga "22 22 22", sa han "23 23 23".

 • Det var en gång en Bellman som kissade mot ett staket. Då kom polisen och sa:
  – Det där är mot lagen. Då sa Bellman:
  – Nej, det där är mot staketet.

 • Det var en gång en Bellman som satt och åt en macka vid en brygga. Sedan kom polisen och sa:
  – Man får inte äta på bryggan.
  Då sa Bellman:
  – Jag äter inte på bryggan, jag äter på mackan.

 • Det var en gång en Bellman, en lapp och en finne. De skulle åka båt, men det fanns bara plats för en person. Bellman satt vid ådrorna, lappen satt på Bellmans ben, och finnen satt på hans näsa.

 • En dag var Bellman på ett besök hos läkaren. Han hade råkat ut för kraftiga brännskador på båda öronen, så doktorn frågade:
  – Hur hände det här?
  – Jag stod och strök kläder när telefonen började ringa, men jag tog fel på telefonen och strykjärnet, svarade Bellman.
  – Men du har ju bränt dig på båda öronen, sa doktorn förvånat.

  Då svarade Bellman:
  – Ja, jag var ju tvungen att kontakta ambulansen.
 • En gång testade Bellman och hans kompisar vem som kunde sparka högst. När det var Bellmans tur råkade han sparka sönder ett plank. Då kom polisen fram och sa:
  – Det där är mot lagen.
  Bellman svarade snabbt:
  – Nej, det är mot planket.

 • En gång fanns det en Bellman. Han skulle köpa mat och på vägen såg han en brun klump som liknade hundbajs. Bellman stannade.
  – Hmm, det ser ut som bajs, tänkte Bellman när han såg den bruna klumpen.

  Bellman rörde klumpen.
  – Det känns som bajs, sa Bellman när han kände klumpen.

  Sedan provade Bellman smaken.
  – Och smakar som bajs också.

  – Eftersom det både ser ut, luktar och smakar som bajs, så måste det vara bajs. Tur att jag inte trampade i det, sa Bellman och fortsatte till affären.

 • En gång var Bellman kapten, och på hans axel satt en papegoja som härmade allt han sa. En dag gick det så snabbt att Bellman sa: Det går i femtio knop. Papegojan upprepade: Det går i femtio knop, det går i femtio knop. Då körde de på en sten, och Bellman sa: Det blev en kraftig smäll! Papegojan härmade igen: Det blev en kraftig smäll, det blev en kraftig smäll! Båten började ta in vatten, och Bellman sa: Hämta pumpen, kärringen läcker! Papegojan upprepade: Hämta pumpen, kärringen läcker, hämta pumpen, kärringen läcker!

  Nästa söndag var de i kyrkan, och prästen predikade. Papegojan tyckte att det var tråkigt och började säga: Det går i femtio knop, det går i femtio knop! Prästen blev arg och kastade bibeln mot papegojan, men missade, och bibeln flög in i väggen. Då sa papegojan: Det blev en kraftig smäll, det blev en kraftig smäll! En tant som satt framför skrattade så mycket att hon kissade på sig. Då sa papegojan: Hämta pumpen, kärringen läcker, hämta pumpen, kärringen läcker!!

 • En gång var Bellman riktigt bajsnödig och bestämde sig för att gå till närmaste bondgård för att skita. När han väl hade dragit ner brallorna och börjat skita, dök plötsligt en polis upp och sa:
  – Det där blir 500 kronor i böter! Då svarade Bellman:
  – Inga problem, här får du 500 kronor till, för jag är inte klar än!

 • En dag när Bellman var i parken kände han sig plötsligt bajsnödig. Han letade efter en toalett men hittade ingen i närheten. Nödställd som han var, satte han sig på en bänk och bestämde sig för att skita där. Precis då kom polisen, och Bellman agerade snabbt genom att placera sin hatt över det färska bajset. Polisen frågade nyfiket:
  – Vad har du under hatten?
  Bellman svarade:
  – En mus.
  Bellman lyfte långsamt på hatten och sa:
  – Oj, musen måste varit världens snabbaste mus. Han hann till och med bajsa innan han drog.

 • Bellman satt hemma och tittade på fotboll. Hans fru kom in och frågade vad det stod.
  – 2-0 till Sverige, sa Bellman.
  – Oj, vilka är det som har gjort mål? frågade frugan.
  – Det var Andersson och en som heter Repris.

Lista med Bellman skämt och historier för vuxna

 • Bellman gick till drottningen och sa att han slog vad om femtio kronor att drottningen hade ett födelsemärke på vänstra skinkan.
  På det svarade drottningen:
  – Det var lättförtjänta pengar!
  Drottningen drog upp klänningen och drog ner byxorna.
  – Nu förlorade du femtio kronor, Bellman!
  – Ja, det gjorde jag, sa Bellman, men titta i det där fönstret. Där står kungen, och jag slog vad med honom om tusen kronor att drottningen skulle visa rumpan för mig.

 • Det var en gång en ryss en tysk och en Bellman. De hade gjort något väldigt dumt så de skulle straffas med döden. Alla fick välja hur de skulle dö. Först in var ryssen:
  – Hur vill du dö?
  – Genom halshuggning! svarade ryssen.
  Ryssen halshöggs och näst på tur var tysken:
  – Hur vill du dö?
  – Jag vill hängas! Svarade tysken.
  Tysken hängdes och sist ut var Bellman:
  – Hur vill du dö?
  – Jag vill att ni ger mig en HIV-spruta! Svarade Bellman.
  – Ok! Svarade männen. De gav honom en HIV-spruta men Bellman bara skrattade.
  – Ge mig en till sa Bellman samtidigt som han skrattade.
  Männen tvekade först men gjorde sen som han sa. Efter en stund låg Bellman på golvet och vred sig av skratt. Männen undrade vad som stod på och frågade:
  – Vad är det som är så roligt?
  – Amen ni fattar ju ingenting, sa Bellman, Jag har ju kondom!

 • Bellman och dansken satt i baren. Dansken beställde in en whiskey.
  – Jag slår vad om 5 kronor att jag kan dricka din whiskey utan att använda mina händer, sa Bellman.
  – Kör på! sa dansken.
  – Bellman tog glaset i handen och svepte det.
  – Ha! sa dansken. Du klarade det inte! Ge mig mina 5 spänn!
  – Visst, sa Bellman. Tack för en billig whiskey!

Lista med Bellman skämt och historier för barn

 • Det var en gång en rysk, tysk och Bellman som hamnade på en öde ö. Där kom det en magisk ande som erbjöd dem en önskning var. Ryssen började och sa: Jag önskar att jag kom hem. Poof, så försvann ryssen och var tillbaka hemma.

  Sedan var det tyskens tur, och han sa: Jag önskar att jag kom hem. Poof, så försvann även tysken och var tillbaka hemma. Nu var Bellman ensam på ön och kände sig lite övergiven.

  När det blev Bellmans tur tänkte han på sina vänner och sa: Jag önskar att mina två kompisar kom tillbaka! Poof, så stod både tysken och ryssen plötsligt där bredvid honom igen.

 • Det var en gång en Bellman, en ryss och en tysk. De skulle tävla om vem som kunde spotta längst. Ryssen spottade 100 meter. Tysken spottade 200 meter. Nu var det Bellmans tur att spotta, men ingen såg vart det hamnade. Plötsligt kände Bellman något blött i nacken!

 • Bellman ville se fotbollsmatchen utan att betala, så han klättrade upp i ett träd. Plötsligt tappade han taget och föll ner och slog hårt i marken. En gammal dam kom och frågade hur det gick. Bellman svarade: 2-1 till Djurgården!

 • Kungen var ute och red. När han mötte Bellman släppte hästen en ljudlig brakare.
  – Hästen fiser! Hästen fiser! ropade Bellman.
  – Tyst! sa kungen till Bellman.
  – Nej! Högt! svarade Bellman.

 • Varför äter du plåster, Bellman? frågade norrmannen.
  – Jag har ont i magen, sa Bellman.

 • Bellman skulle lära sig att fiska, så han köpte ett metspö och en isborr och gick till en is. Men när han började borra, hörde han en röst ovanför sig.
  – Det finns ingen fisk under isen, sa rösten.

  Då gick Bellman någon annanstans på isen och började borra, men rösten sa igen:
  – Det finns ingen fisk under isen.

  Då vände Bellman sig upp och sa:
  – Hur vet du det?

  Då svarade rösten:
  – För att jag är vaktmästare över ishallen.

 • En dag när Bellman stod och kollade sig i spegeln, kom en ryss och frågade:
  – Vad gör du?
  – Jag kollar mig i spegeln, ser du väl? svarade Bellman.
  – Ja, men du blundar ju?!
  – Det är så jag kan se hur jag ser ut när jag sover.

Fler roliga skämt!

Vi hoppas att du har gillat vår stora samling av Bellman skämt och historier! Om du har några roliga skämt som du vill dela med dig av så är du varmt välkommen att skicka dem till oss här! Om du är ute efter ännu mer humor och skratt så kan du gärna besöka våra andra skämt kategorier, som exempelvis pappa skämt och alla barnen skämt.

2000+ Jävligt roliga skämt!